اختتامیه هفتمین دوره جایزه ادبی «ارغوان» با تقدیر از گلی ترقی

هفتمین دوره جایزه ادبی «ارغوان» شامگاه جمعه ۲۷ تیرماه با معرفی برترین داستاننویسان جوان و تجلیل از گلی ترقی، نویسنده برجسته معاصر، در پردیس تئاتر و موسیقی دِکُر واقع در باغ کتاب به کار خود پایان داد.
در ابتدای مراسم، گزارش دبیرخانه درباره روند برگزاری این دوره که با موضوع «چمدان» برگزار شد، توسط پژمان بازغی ارائه شد. اوژن حقیقی، دبیر این دوره نیز ضمن خوشآمدگویی به حاضران، توضیحاتی درباره اهداف جایزه و رویکرد هنری آن ارائه داد.
تقدیر از نویسندگان جوان و تأثیرات جایزه
در ادامه برنامه، کلیپی از عباس عظیمی، برگزیده دوره چهارم، منتشر شد که در آن از تأثیر جایزه «ارغوان» در مسیر حرفهای خود سخن گفت. زهرا گودرزی، برگزیده دورههای اول و دوم، نیز ضمن اشاره به انتشار کتاب مستقل خود، نقش مهم جوایز ادبی در رشد نسل تازه نویسندگان را یادآور شد.
فرهاد توحیدی، به نمایندگی از هیئت انتخاب، در گزارشی تأکید کرد که جایزه «ارغوان» فراتر از یک رقابت هنری بوده و بازتابی از دغدغهها و واقعیتهای اجتماعی در بطن آثار شرکتکنندگان است.
معرفی برگزیدگان رتبههای چهارم تا دهم
با حضور محمد چرمشیر و فرهاد توحیدی، برگزیدگان رتبههای چهارم تا دهم به شرح زیر اعلام شدند:
- چهارم: آیدا پالیزگر از کرج
- پنجم: نگار صافی از تهران
- ششم: مژده کشارینژاد از تهران
- هفتم: مهسا کیا از تهران
- هشتم: حامد امینی از تهران
- نهم: مهشید پارسایی از شیراز
- دهم: فاضل عیسیپناه املشی از گرگان
تجلیل از گلی ترقی؛ نویسندهای با زبان ماندگار
در بخش ویژهای از مراسم، گلی ترقی مورد تقدیر قرار گرفت. لیلی گلستان، مترجم و عضو هیئت داوران، یادداشتی در وصف ترقی خواند و او را یکی از برجستهترین نویسندگان ادبیات معاصر ایران معرفی کرد. گلستان به آثار شاخص ترقی همچون «من هم چهگوارا هستم» اشاره کرد و گفت که زبان روان و سبکی منحصر به فرد، ترقی را به نویسندهای معتبر در ادبیات معاصر بدل کرده است.
وی همچنین از اقتباسهای سینمایی آثار ترقی مانند فیلم «درخت گلابی» یاد کرد و مهاجرت او به فرانسه را نقطه تحول در نگاه و فضای داستانهایش دانست. گلستان با ابراز تأسف از عدم صدور مجوز انتشار برای اثر «آقای الف»، در پایان سخنانش به نویسندگان جوان توصیه کرد که با اراده، پشتکار و جسارت به مسیر نویسندگی ادامه دهند.
بیانیه هیئت داوران؛ ادبیات به مثابه امید و تفکر
احمد پوری، نماینده هیئت داوران، ضمن قرائت بیانیهای، مضامین انسانی در آثار رسیده را نشانهای از امید به آینده دانست و تأکید کرد که ادبیات داستانی میتواند نسل جوان را به تأمل و خلاقیت سوق دهد. او خطاب به نویسندگان جوان گفت: شکست را نترسید، حتی اگر قلمتان در سکوت بنویسد، مسیرش را پیدا خواهد کرد.

معرفی سه برگزیده نهایی
در بخش پایانی، با حضور لیلی گلستان، حسین سناپور و احمد پوری، سه نفر نخست جایزه معرفی شدند:
- رتبه اول: مصطفی ذرهپرور از تهران
- رتبه دوم: نیلوفر عیدی از مشهد
- رتبه سوم: محمدحسن بیگدلی شاملو از تهران
جایزه ادبی «ارغوان» ویژه نویسندگان زیر ۳۰ سالی است که تاکنون کتابی منتشر نکردهاند و هدف آن کشف استعدادهای تازه در عرصه داستاننویسی فارسی است.