Home » عقب‌نشینی طلای جهانی در پی فروش گسترده سرمایه‌گذاران

عقب‌نشینی طلای جهانی در پی فروش گسترده سرمایه‌گذاران

0
طلای جهانی عقب‌نشینی کرد

قیمت طلا در معاملات روز جمعه با کاهش بیش از سه درصدی مواجه شد و به ثبت کاهش هفتگی رسید. این افت قیمت، ناشی از فروش گسترده از سوی سرمایه‌گذاران برای جبران زیان خود در بازارهای مالی بود.

بهای هر اونس طلا پس از ثبت رکورد ۳۱۶۷ دلار و ۵۷ سنت در روز پنجشنبه، با ۲.۹ درصد کاهش به ۳۰۲۴ دلار و ۲۰ سنت رسید. همچنین، بهای هر اونس طلا در بازار معاملات آتی آمریکا نیز با ۲.۸ درصد کاهش، در ۳۰۳۵ دلار و ۴۰ سنت بسته شد. به این ترتیب، طلا که در روز پنجشنبه رکورد جدیدی را ثبت کرده بود، در هفته گذشته ۱.۹ درصد کاهش یافت.

با وجود این کاهش، طلا همچنان از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۱۵.۳ درصد رشد قیمت داشته است که ناشی از خریدهای قوی بانک‌های مرکزی و جذابیت آن به عنوان پوششی امن در برابر ابهامات اقتصادی و ژئوپلیتیکی است.

تحلیلگران بر این باورند که طلا همچنان یک دارایی امن برای بسیاری از سرمایه‌گذاران محسوب می‌شود. در همین حال، اظهارات جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا، مبنی بر اینکه تعرفه‌های جدید ترامپ بیشتر از حد انتظار بوده و ممکن است پیامدهای اقتصادی منفی به همراه داشته باشد، بر نگرانی‌ها در بازار افزوده است.

افزایش ۰.۷ درصدی شاخص دلار در برابر رقبای خود نیز از دیگر عوامل موثر بر کاهش قیمت طلا بود. دلار بالاتر، طلا را که به ارز آمریکا قیمت‌گذاری می‌شود، برای خریداران خارجی گران‌تر می‌کند.

علاوه بر این، انتشار داده‌های شغلی آمریکا که بهتر از حد مطلوب بود، بر تصمیم فدرال رزرو برای به تاخیر انداختن کاهش نرخ‌های بهره تاثیرگذار بود. به گفته مدیر عامل شرکت «آلگیانس گلد»، داده‌های حقوق و دستمزد غیرکشاورزی به موضع فدرال رزرو برای به تاخیر انداختن کاهش نرخ‌های بهره کمک خواهد کرد.

در بازار سایر فلزات گرانبها، نقره با ۷.۳ درصد کاهش، بدترین هفته خود از سپتامبر ۲۰۲۰ را تجربه کرد. پلاتین و پالادیوم نیز به ترتیب ۳.۶ و ۲ درصد کاهش یافتند و هر سه فلز، کاهش هفتگی داشتند.

پایگاه خبری شهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *