Home » فرآوری ۲۵۰ تُن شیرخام در روز با بهره‌برداری کارخانه شیرخشک نهاوند

فرآوری ۲۵۰ تُن شیرخام در روز با بهره‌برداری کارخانه شیرخشک نهاوند

0
فرآوری ۲۵۰ تُن شیرخام در روز با بهره‌برداری کارخانه شیرخشک نهاوند

استان همدان، با ظرفیت بالای خود در دامپروری و تولید شیر خام، در آستانه جهشی بزرگ در صنعت لبنیات قرار دارد. با بهره‌برداری از کارخانه شیرخشک نهاوند در سال جاری، این استان قادر خواهد بود روزانه حدود ۲۵۰ تُن شیر خام را فرآوری کند. این رویداد نه تنها نیازهای داخلی را برطرف می‌سازد، بلکه پتانسیل صادرات به بازارهای جهانی را نیز افزایش می‌دهد. کارخانجات شیر خشک نقش حیاتی در تبدیل شیر تازه به پودر شیرخشک دارند که به عنوان ماده اولیه در صنایع غذایی، داروسازی، و خوراک دام استفاده می‌شود.

پتانسیل بالای همدان در تولید شیر خام

میثم پورطلوعی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی همدان، از تولید سالانه ۴۰۰ هزار تُن شیر خام در این استان خبر داد. همدان با داشتن ۳۹۰ گاوداری صنعتی گاو شیری با ظرفیت ۵۴ هزار و ۴۶۴ رأس دام، که نیمی از آن‌ها (۲۷ هزار و ۲۳۲ رأس) گاو شیری مولد هستند، در رتبه دهم کشور در تولید شیر خام قرار دارد.

شهرستان ملایر با تولید سالانه ۵۸ هزار و ۲۶۱ تُن، بیشترین سهم را در تولید شیر استان به خود اختصاص داده که عمدتاً به دلیل وجود دو واحد گاوداری صنعتی بزرگ در این شهرستان است. همچنین، اسدآباد با ۷۹ واحد گاوداری صنعتی، بیشترین تعداد واحد گاوداری را داراست، در حالی که ملایر از نظر ظرفیت دام، با ۱۱ هزار و ۸۲۴ رأس، پیشتاز است.

افتتاح کارخانه شیرخشک نهاوند: افزایشی در ظرفیت فرآوری

حسن محمدی، مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، خبر از بهره‌برداری کارخانه شیرخشک شهرستان نهاوند در سال جاری داد. این یکی از دو واحد کارخانه شیرخشک در حال احداث استان است که با افتتاح آن، تعداد کارخانجات شیرخشک فعال در همدان به چهار واحد افزایش می‌یابد. در حال حاضر، دو واحد فعال در شهرستان‌های رزن و تویسرکان مشغول به کار هستند.

محمدی ظرفیت تولید سالانه این کارخانه جدید را ۲۰۰۰ تُن شیرخشک برشمرد و افزود که این واحد در هر نوبت کاری، قابلیت فرآوری ۲۴۰ تُن شیر تازه و تبدیل آن به ۲۰ تُن شیرخشک را خواهد داشت. این فرآیند، با حذف آب از شیر تازه، به افزایش ماندگاری، تسهیل حمل و نقل و نگهداری آن کمک می‌کند و شیرخشک را به ماده‌ای کلیدی در تولید محصولات غذایی متنوع از جمله غذای کودک، محصولات قنادی، و نوشیدنی‌ها تبدیل می‌کند.

سرمایه‌گذاری و اشتغال‌زایی در صنایع تبدیلی

حمید سوری، مدیرعامل کارخانه تولید شیرخشک نهاوند، تأکید کرد که این کارخانه نیاز واحدهای لبنی نهاوند و استان همدان به شیرخشک را به طور کامل برطرف خواهد کرد. او توضیح داد که پیش از این، شیر خام شهرستان به کارخانه‌های شیرخشک اصفهان و سایر مناطق ارسال می‌شد و سپس شیرخشک برای مصرف به کارخانه‌های لبنی شهرستان وارد می‌شد، که این چرخه ناکارآمد بود.

سوری افزود: “این کارخانه با سرمایه شخصی سرمایه‌گذاران حدود سه سال پیش کلنگ‌زنی شده و تاکنون ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است و روند تکمیل آن همچنان ادامه دارد.” پیش‌بینی می‌شود برای تکمیل نهایی، مبلغ سرمایه‌گذاری به بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان برسد و این کارخانه در هفته دولت به بهره‌برداری برسد.

این کارخانه، که اولین واحد تولید شیرخشک در نهاوند است، با آغاز به کار خود حدود ۸۰ نفر را مشغول به فعالیت خواهد کرد. در مجموع، این کارخانه علاوه بر فرآوری روزانه ۲۵۰ تُن شیر خام، قابلیت تولید بیش از ۳۰ قلم انواع محصولات لبنی را دارد و برنامه‌ریزی شده که بیش از ۳۰ درصد محصولات فرآوری شده به خارج از کشور صادر شود.

محمدی همچنین اشاره کرد که در حال حاضر ۲۴۲ واحد صنایع تبدیلی و غذایی و سردخانه با پیشرفت فیزیکی بالای ۳۰ درصد و سرمایه‌گذاری ۶۵۰۰ میلیارد تومان در استان همدان در حال احداث هستند. از این تعداد، پیش‌بینی می‌شود که در سال جاری ۳۰ واحد با سرمایه‌گذاری ۶۰۰ میلیارد تومان و ایجاد اشتغال برای ۴۰۰ نفر به بهره‌برداری برسند. این واحدها شامل سردخانه‌ها، واحد پرتودهی محصولات کشاورزی، و واحدهای مختلف بسته‌بندی محصولات کشاورزی هستند که همگی به توسعه زنجیره تولید در صنایع لبنی و افزایش رشد اقتصادی و اجتماعی استان کمک شایانی خواهند کرد و همدان را به یکی از قطب‌های مهم این صنعت در کشور تبدیل خواهند کرد.

مجله خبری شهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *