توسعه فیبرنوری در ایران با یک شرط

## فیبر نوری، گامی بزرگ در مسیر توسعه ارتباطات ایران

فیبر نوری، رشته ای نازک و شفاف از جنس شیشه یا پلاستیک است که قادر به انتقال نور از یک نقطه به نقطه دیگر است. این فناوری به دلیل پهنای باند بسیار بالای خود نسبت به کابل‌های معمولی، امکان انتقال حجم عظیمی از داده‌ها مانند تصویر، صوت و غیره با سرعتی باور نکردنی تا 10 گیگابیت بر ثانیه و بالاتر را فراهم می‌کند.

کاربران تحت پوشش این فناوری قادر به تجربه سرعت‌های فوق العاده تا 1000 مگابیت بر ثانیه خواهند بود و به طور کامل از تمام خدمات اینترنتی که انتظار دارند بهره‌مند خواهند شد.

با توجه به اهمیت اینترنت پرسرعت، کشورهای پیشرفته مانند کشورهای اروپایی با برنامه‌ای مشخص به دنبال پوشش حداکثری این فناوری تا سال 2025 هستند. در ایران نیز در سال‌های گذشته، دولت به توسعه این فناوری اهتمام ویژه داشته و تاکنون حدود 8 میلیون خانوار در سراسر کشور از آن بهره‌مند شده‌اند.

کارشناسان این طرح را یک گام مهم در توسعه شبکه و اینترنت ایران می‌دانند و معتقدند با توسعه همزمان اینترنت همراه، می‌توان به اهداف بلند مدت در این حوزه دست یافت.

دولت کنونی می‌تواند با استفاده از زیرساخت‌های قانونی موجود، به ایجاد انگیزه برای سرمایه گذاری در این بخش و حل مشکلات موجود با شهرداری‌ها، تحول شگرفی در این زمینه ایجاد کند.

بنابراین، می‌توان توسعه فیبر نوری را یکی از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت ارتباطات در دولت کنونی دانست.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، سید ستار هاشمی، با اشاره به وضعیت فعلی توسعه فیبر نوری در ایران، بر لزوم سرعت بخشیدن به این روند با حفظ کیفیت تاکید کرد.

حمید فتاحی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، نیز از طرح ملی فیبرنوری منازل و کسب و کارها به عنوان یک گام مهم برای بهبود کیفیت دسترسی به اینترنت و فراهم سازی زیرساخت پایدار برای پذیرش فناوری‌های نوظهور یاد کرد.

وی بر این باور است که این فناوری، با فراهم آوردن سرعت‌های گیگابایتی و افزایش اطمینان‌پذیری، زمینه را برای پیشرفت در زمینه‌های مختلفی مانند شهر هوشمند، بهداشت دیجیتال و آموزش از راه دور فراهم می‌کند.

مشکل اصلی در این زمینه عدم توافق اپراتورها با شهرداری‌ها در برخی مناطق است. برای حل این مشکل، وزارت ارتباطات با ارائه مشوق به اپراتورها در مناطق کم برخوردار و ایجاد تعهد برای اپراتورها در کلان‌شهرها به دنبال حل این چالش است.

در لایحه بودجه سال آینده، شهرداری‌ها، وزارت راه و شهرسازی و سایر دستگاه‌های اجرایی ملزم شده‌اند مجوز حفاری و نصب تجهیزات در معابر شهری و خارج از شهر را حداکثر 15 روز پس از دریافت درخواست از سوی وزارت ارتباطات صادر کنند.

توسعه فیبرنوری در ایران با یک شرط

پایگاه خبری شهر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا