
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از صادرات ۴۶ هزار و ۱۱۲ تن کیوی از این استان به ۲۵ کشور جهان از جمله روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و هندوستان خبر داد. این صادرات از ابتدای مهرماه سال جاری آغاز شده و تا کنون ادامه داشته است.
صالح محمدی با اشاره به ارزش بالای محصول کیوی برای استان گیلان، اظهار داشت: «این محصول ارزآوری بسیار بالایی دارد و شاهد اثرگذاری تولید آن بر بهبود وضعیت اقتصاد منطقه و اشتغال خانوارهای کیویکار در غرب و شرق استان هستیم.»
وی با بیان اینکه گیلان ۷۵۰۰ هکتار باغ کیوی دارد و ۸۳ هزار و ۵۰۰ بهرهبردار به کشت این محصول مشغول هستند، افزود: «ایران کشور چهارم در تولید کیوی است و تولید این محصول در استانهای گیلان، مازندران و بخشی از گلستان انجام میشود.»
محمدی با اشاره به دسترسی به بازارهای هدف از جمله اتحادیه اوراسیا، تصریح کرد: «این شرایط را مهیا کرده تا راحتتر بتوانیم این محصول با ارزش را هم تولید و هم به مقاصد صادراتی ارسال کنیم.»
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به برداشت ۱۷۴ هزار تن کیوی در استان طی سال جاری، گفت: «۳۶ هزار تن از ۴۶ هزار و ۱۱۲ تن کیوی صادر شده، از مرزهای گیلان صادر شده است.»

وی با اشاره به راهاندازی میز تخصصی کیوی در این سازمان با حضور باغداران، صاحبان صنایع، تجار، اساتید دانشگاه، سردخانهداران و سورتینگداران جهت تکمیل زنجیره ارزش این محصول، خاطرنشان کرد: «۱۱۶ سردخانه دارای پروانه بهرهبرداری با ظرفیت ۲۴۲ هزار تن در گیلان وجود دارد که همه این سردخانهها قابلیت نگهداری کیوی را دارند؛ البته به دنبال افزایش سردخانههای اختصاصی کیوی در استان هستیم که نقش مهمی در صادرات و تکمیل زنجیره ارزش محصول کیوی دارند.»
محمدی با بیان اینکه یک درصد سهم تجارت جهانی کیوی را داریم، گفت: «صادرات کیوی تاثیر بسزایی در اقتصاد کشاورزی استان که اقتصاد سبز است، خواهد داشت.»
وی عمده باغات کیوی استان را در شهرستانهای تالش، رضوانشهر، آستارا و رودسر دانست و تاکید کرد: «شاهد کشت پراکنده کیوی در سایر مناطق استان هستیم، زیرا بافت خاک کیوی باید سبک باشد و لذا کشت این محصول در مناطق آبرفتی مناسب است.»
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه ۹۵ تا ۱۰۰ هزار تن از محصول کیوی تولید شده در سال جاری صادراتی است، افزود: «صادرات کیوی متناسب با استانداردهای کشورهای هدف انجام میشود. البته باغداران کیوی در استان غالبا از روشهای علمی برای تولید محصول استفاده میکنند، زیرا مقصد این محصول عمدتا صادراتی است و باید با استانداردهای حفظ نباتات کشورهای هدف از جمله نوع سم و کود سازگار باشد.»
محمدی با تاکید بر لزوم مبارزه بیولوژیکی با آفات کیوی، بیان کرد: «تولید نهالهای شناسنامهدار کیوی در دستور کار است؛ همچنین به باغداران توصیه میشود حتما کد QR را داشته باشند که خواسته کشورهای مقصد صادرات است.»