معاون اول رئیسجمهور: ضعفهای پدافندی، به ویژه در امنیت سایبری، باید فوراً برطرف شود

تهران، ۱۶ تیر ۱۴۰۴ – معاون اول رئیسجمهور، با تأکید بر افتخارآفرینی عملکرد بخش دفاعی کشور، اذعان داشت که تقویت توانمندیهای دفاعی و نیروهای مسلح از اولویتهای دولت چهاردهم است. وی در عین حال، لزوم جبران کاستیها در بخش پدافندی، خصوصاً در حوزه امنیت سایبری، را گوشزد کرد.
قدردانی از وزارت دفاع در “جنگ ۱۲ روزه” و پیروزی بر رژیم صهیونیستی
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، عصر امروز در نشستی با رئیس و مدیران سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح، از پیگیریها و تلاشهای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، به ویژه در جریان “جنگ ۱۲ روزه”، قدردانی کرد. وی تصریح کرد: “در تهاجم رژیم صهیونیستی در تمام جبههها، به خصوص جبهه دفاعی، با وجود هزینههای سنگین ناشی از از دست دادن سرداران با نگاههای عمیق و راهبردی، بر دشمن صهیونیستی پیروز شدیم.”
عارف همچنین به ابعاد اقتصادی این جنگ اشاره کرد و افزود: “در جبهه تولیدی، بسیاری از شرکتها قیمتها را کاهش دادند و در بخش مصرف نیز شاهد کاهش بودیم؛ هیچگونه کمبود کالایی در کشور وجود نداشت.”
انسجام ملی در برابر توطئههای دشمن: یادآور دهه ۶۰
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به ارتقاء انسجام و همبستگی مردم در دوران “جنگ ۱۲ روزه”، خاطرنشان کرد: “دشمنان تصور میکردند ظرف ۲۴ ساعت پرونده بخش دفاعی کشور بسته میشود و پس از آن سرمایه اجتماعی را از دست میدهیم. اما با ایثارگریها و از خودگذشتگیهای مردم، خاطرات دهه ۶۰ و ۸ سال دفاع مقدس زنده شد. با وجود خسارات مالی و خوی ددمنشانه دشمن در حمله به مناطق مسکونی، مردم در صحنه و میدان حاضر شدند.”
وی همچنین به حضور بیسابقه و پرشور مردم در مراسم عزاداری محرم امسال اشاره کرد و آن را در طول ۴۰ سال گذشته بینظیر دانست.
تدابیر دولت در “جنگ ۱۲ روزه” و لزوم تقویت امنیت سایبری
عارف به تفویض اختیارات به استانداران و وزرا در قالب چهار کارگروه در زمان “جنگ ۱۲ روزه” اشاره کرد و تصریح کرد: “مصوبات این کارگروهها حکم مصوبات دولت را پیدا کرد و امروز افتخار داریم که با اتخاذ این تدابیر، دولت در مقابل همه استکبار جهانی پیروز شد و درخشید. بخشهای نظارتی در بازار کالاهای اساسی و ستاد تنظیم بازار نیز بدون نیاز به برخوردهای قهری، عملکرد درخشانی در این جنگ داشتند.”
معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر نقش محوری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و بخش دفاعی کشور در “جنگ ۱۲ روزه”، گفت: “بخشهای دفاعی کشور ظرفیتهای بسیار بالایی دارند که در مقاطعی بالفعل شده است. زمانی هیچ کشوری جرأت حمله سایبری به ایران را نداشت و کشور حملهکننده با حملات سایبری متعدد ایران روبرو میشد. راهبرد کشور در حوزه امنیت سایبری باید همان راهبرد مقام معظم رهبری برای رسیدن به جایگاه اول منطقه در سند چشمانداز ۲۰ ساله باشد و کاستیها در بخش پدافندی، به ویژه امنیت سایبری، باید جبران شود.“

تحول در نوع جنگها و استفاده از فناوریهای نوین
عارف همچنین به نقش حیاتی سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح در رسیدگی به آسیبدیدگان حملات رژیم صهیونیستی پرداخت و ادامه داد: “نوع جنگها با دوران ۸ سال دفاع مقدس تفاوت زیادی کرده است و عمدتاً به اتکاء نرمافزار، جنگ نرم و فناوریهای نوظهور است. باید با وجود جوانان تحصیلکرده در این حوزهها، دست برتر را در منطقه داشته باشیم. هر زمان که در حوزههایی مانند نانو و بیوتکنولوژی تصمیم جدی گرفتیم، توانستیم به دستاوردهای بزرگی برسیم و امروز نیز باید از همه امکانات بخشهای دولتی و خصوصی برای آینده استفاده کنیم.”
در پایان، معاون اول رئیسجمهور به گسترش تعاملات سیاست خارجی دولت چهاردهم با همسایگان، به ویژه در منطقه اوراسیا، اشاره کرد و تصریح کرد: “با افزایش ارتباطات و روابط تهاتری با کشورهای منطقه میتوانیم از تحریمها عبور کرده و به خوداتکایی برسیم.” این اظهارات، نشاندهنده عزم دولت برای تقویت همهجانبه بنیههای دفاعی، فناورانه و اقتصادی کشور است.