Home » پیش‌بینی کشت پاییزه ۲۲۰ هزار هکتاری در خراسان شمالی و کمبود سرمایه کشاورزان برای خرید بذر

پیش‌بینی کشت پاییزه ۲۲۰ هزار هکتاری در خراسان شمالی و کمبود سرمایه کشاورزان برای خرید بذر

0
آمادگی کشاورزان خراسان شمالی برای انجام کشت پاییزه کشاورزان سرمایه کافی برای خرید بذر ندارند

آمادگی کشاورزان خراسان شمالی برای انجام کشت پاییزه کشاورزان سرمایه کافی برای خرید بذر ندارند

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از آماده‌سازی اراضی این استان برای کشت پاییزه در بیش از ۲۲۰ هزار هکتار زمین خبر داد و هم‌زمان نسبت به کمبود نقدینگی کشاورزان برای تهیه بذر هشدار داد.

وحید صباغ در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرد: «براساس برنامه‌ریزی‌ها، امسال ۲۲۰ هزار هکتار از مزارع استان زیر کشت گندم، جو و دانه‌های روغنی خواهد رفت. زمان مناسب کاشت این محصولات از اواسط مهر تا نیمه اول آبان است که با توجه به کاهش بارندگی‌ها، باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن عملیاتی شود.»

صباغ افزود که تقویت تغذیه گیاهان از نخستین اقدام‌ها برای تضمین موفقیت کشت پاییزه است. او گفت: «در سال گذشته ۲۷ هزار تن کود پایه به‌ویژه اوره، فسفات و پتاسیم در اختیار کشاورزان قرار گرفت و امسال نیز همین حجم کود تأمین شده تا در مراکز خدمات کشاورزی به میزان نیاز کشاورزان توزیع شود.»

آمادگی کشاورزان خراسان شمالی برای انجام کشت پاییزه کشاورزان سرمایه کافی برای خرید بذر ندارند
آمادگی کشاورزان خراسان شمالی برای انجام کشت پاییزه کشاورزان سرمایه کافی برای خرید بذر ندارند

این مسئول به مشکل تأمین بذر اشاره کرد و تصریح نمود: «برای تأمین بذر مورد نیاز استان به ۳۵ هزار تن بذر سالم نیاز داریم اما تاکنون تنها ۸۵۰۰ تن بذر دولتی آماده شده است. بخش عمده مابقی بذور از ذخایر خود مصرفی کشاورزان تأمین خواهد شد که به‌دلیل خشک‌سالی و کاهش تولید سال گذشته، بسیاری از بهره‌برداران، سرمایه در گردش کافی برای خرید بذر با کیفیت ندارند.»

خشکسالی سال‌های اخیر نه‌تنها بهره‌وری را کاهش داده بلکه نقدینگی زارعان را نیز تحت‌فشار گذاشته است؛ بنابراین صباغ از مسئولان بانکی و صندوق‌های خرد حمایت از کشاورزان خواست برای تسهیل دریافت وام‌های کم‌بهره و تخصیص بذر یارانه‌ای با اولویت کشت پاییزه همکاری بیشتری داشته باشند. وی افزود: «در صورت تأمین بذر و کود به‌موقع، پیش‌بینی می‌شود تولید گندم استان به بیش از ۶۰۰ هزار تن برسد که نقش مهمی در امنیت غذایی و تقویت اقتصاد روستایی خواهد داشت.»

صباغ در پایان بر لزوم توسعه خدمات ترویجی و آموزش مزرعه‌ای تأکید کرد و گفت: «با تقویت کارشناسان منابع طبیعی و زراعت در شهرستان‌ها و برگزاری کارگاه‌های زیرنسترسی، می‌توانیم ضمن معرفی ارقام مقاوم به کم‌آبی و روش‌های نوین کشت، محصول پاییزه را بهینه و از هدررفت سرمایه کشاورزان جلوگیری کنیم.»

پایگاه خبری شهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *