Home » هشدار درباره مسدود شدن راه تنفس زنجیره تأمین دارو

هشدار درباره مسدود شدن راه تنفس زنجیره تأمین دارو

0
5352110

یدالله سهرابی، عضو شورای عالی نظام پزشکی، با اشاره به بدعهدی بیمه‌ها در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها، هشدار داد که راه تنفس زنجیره تأمین دارو در حال مسدود شدن است.

سهرابی با تأکید بر اینکه دارو کالای حیاتی است و نه فقط اساسی، اظهار داشت که عدم پرداخت به موقع بیمه‌ها، زنجیره تأمین دارو را دچار اخلال کرده و منجر به کمبود شدید دارو در کشور شده است. وی از مردم بابت مشکلاتی که در دسترسی به دارو ایجاد شده عذرخواهی کرد و از همه دست‌اندرکاران خواست تا برای رفع این کمبودها تلاش شبانه‌روزی کنند.

رئیس کمیسیون دارو و تجهیزات سازمان نظام پزشکی، صنعت داروسازی را در این مقطع حساس، چشم انتظار پرداخت بیمه‌ها، به ویژه بیمه تأمین اجتماعی دانست و بر لزوم رسیدگی فوری به حوزه دارو تأکید کرد.

سهرابی با اشاره به پیشرفت دانش فنی صنعت داروسازی در کشور، خواستار حمایت‌های فرابخشی بانک مرکزی و بانک‌های عامل برای نوسازی و به‌روزرسانی تجهیزات این صنعت شد.

وی اجرای طرح دارویار و مشکلات ناشی از آن از جمله افزایش نقدینگی شرکت‌ها، تغییر نرخ ارز، عدم پرداخت به موقع ارز، کمبود نقدینگی، بدهی شرکت‌های پخش به شرکت‌های تولیدکننده، قیمت‌گذاری دستوری، افزایش مالیات‌ها و ساختار حکمرانی چندگانه در حوزه سلامت را از جمله عوامل مؤثر در کمبود دارو در کشور برشمرد.

عضو انجمن داروسازان ایران با انتقاد از بی‌توجهی به تولیت وزارت بهداشت و دخالت نهادهای اقتصادی در حوزه سلامت، از مسئولین خواست که در تصمیم‌گیری‌های خود به عواقب آن برای مردم و خانواده‌هایشان نیز فکر کنند.

وی با اشاره به فشار تورم، مالیات و دیرکرد بیمه‌ها بر بخش خصوصی، از برگشت خوردن چک‌های داروخانه‌ها و تأثیر دومینووار آن بر شرکت‌های پخش و زنجیره تأمین دارو ابراز نگرانی کرد.

سهرابی با تأکید بر لزوم پیشرو بودن صنعت داروسازی، خواستار تأمین دارو با کیفیت قابل قبول، در زمان مناسب، به اندازه مناسب و با قیمت قابل قبول شد و خاطرنشان کرد که سلامت مردم نباید به خطر بیفتد.

وی با هشدار درباره به خطر افتادن سلامت مردم در صورت تداوم دیرکرد پرداخت بیمه‌ها و کمبود دارو، از مسئولین بیمه خواست که به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشند.

سهرابی در پایان از سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، سازمان برنامه و بودجه و کمیسیون‌های تخصصی مجلس، به ویژه کمیسیون بهداشت و درمان و کمیسیون اجتماعی، خواست که این موضوع را با فوریت در دستور کار خود قرار دهند و تا حصول نتیجه و پرداخت مطالبات داروخانه‌ها از سوی بیمه‌ها، پیگیری مستمر داشته باشند تا زنجیره تأمین دارو دچار اخلال نگردد و مردم نیز درگیر کمبود دارو نشوند.

پایگاه خبری شهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *