Home » همدان در مسیر قطب‌شدن پرورش ماهیان زینتی؛ پیگیری احداث مجتمع تخصصی

همدان در مسیر قطب‌شدن پرورش ماهیان زینتی؛ پیگیری احداث مجتمع تخصصی

0
پیگیری احداث مجتمع پرورش ماهیان زینتی در همدان

استان همدان، با توجه به ظرفیت‌های موجود و استقبال رو به رشد از نگهداری ماهیان زینتی، گام‌های مهمی در راستای توسعه این صنعت سودآور برداشته است. مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از پیگیری‌های جدی برای احداث یک مجتمع تخصصی پرورش ماهیان زینتی در این استان خبر داد، اقدامی که می‌تواند همدان را به یکی از مراکز مهم تولید و صادرات این آبزیان زیبا در کشور تبدیل کند.

محمد کرم مرادی در گفت‌وگو با رسانه‌ها، با اشاره به اهداف بلندپروازانه سازمان جهاد کشاورزی استان در حوزه شیلات، اظهار داشت: «بر اساس چشم‌انداز و سند راهبردی شیلات و امور آبزیان استان، ما به دنبال افزایش صد درصدی میزان تولید ماهیان زینتی در همدان هستیم و ایجاد یک مجتمع متمرکز پرورش این آبزیان، یکی از اولویت‌های اصلی ما در این راستا به شمار می‌رود.»

وی با بیان اینکه در حال حاضر سالانه حدود پنج میلیون قطعه ماهی زینتی در استان همدان تولید می‌شود، تصریح کرد: «مطالعات اولیه برای احداث این مجتمع تخصصی انجام شده است و در حال حاضر در مرحله تامین زمین مناسب برای این پروژه هستیم. به محض تامین زمین مورد نیاز، اقدامات لازم برای احداث زیرساخت‌ها و استقرار سرمایه‌گذاران متقاضی در این مجتمع آغاز خواهد شد.»

مرادی با تاکید بر نقش این مجتمع در ارتقای تولید ماهیان زینتی استان گفت: «با بهره‌برداری از این مجتمع تخصصی، پیش‌بینی می‌شود میزان تولید و پرورش ماهیان زینتی در استان همدان با تحقق اهداف تعیین شده، به ۱۰ میلیون قطعه در سال افزایش یابد. در حال حاضر، ۳۷ واحد پرورش ماهیان زینتی در سطح استان همدان در سامانه‌های مربوطه ثبت شده‌اند که از این تعداد، ۲۷ واحد به صورت فعال در حال تولید هستند.»

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، با اشاره به تمرکز بالای واحدهای پرورش ماهیان زینتی در شهرستان همدان، خاطرنشان کرد: «بیشترین حجم تولید و تراکنش واحدهای پرورش ماهیان زینتی در استان به شهرستان همدان اختصاص دارد. ماهیان زینتی تولید شده در همدان، علاوه بر تامین نیاز داخلی کشور، از طریق استان‌های واسطی همچون اصفهان، اراک و تهران به کشورهای همسایه از جمله ترکیه، عراق و کشورهای حوزه خلیج فارس نیز صادر می‌شوند و ارزآوری قابل توجهی برای کشور به همراه دارند.»

وی با اشاره به رونق چشمگیر صنعت تکثیر و پرورش ماهیان زینتی در سال‌های اخیر، دلایل این رشد را ارزآوری بالا، جذابیت‌های این شغل و افزایش استقبال مردم از نگهداری ماهیان زینتی و آکواریومی در منازل، به ویژه در آپارتمان‌نشینی‌ها، عنوان کرد. مرادی ادامه داد: «ماهیان زینتی از تنوع گونه‌ای بسیار زیادی برخوردارند و از نظر شرایط رشد به دو گروه آب شیرین و شور، از نظر تغذیه به گیاهخوار و گوشتخوار و از نظر تولیدمثل به تخم‌گذار و زنده‌زا تقسیم‌بندی می‌شوند که این تنوع، فرصت‌های متعددی را برای فعالان این صنعت فراهم کرده است.»

مرادی در پایان به مزایای متعدد پرورش ماهیان زینتی اشاره کرد و تصریح نمود: «امکان فعالیت با انواع منابع آبی (آب لوله‌کشی شهری، قنات، چشمه و چاه) با حداقل میزان مصرف آب، امکان تکثیر و پرورش در فضاهای مسقف کوچک (حداقل ۲۰ متر مربع)، مناسب بودن این شغل برای تمامی اعضای خانواده (از جمله بانوان شاغل و خانه‌دار)، زودبازده بودن و جذابیت بالای این فعالیت، نیاز به حداقل سرمایه‌گذاری اولیه، و امکان دریافت مجوز به صورت کسب و کار خانگی با فرآیند آسان از طریق سامانه ملی مجوزها، همگی از جمله مزایای قابل توجه پرورش ماهیان زینتی به شمار می‌روند.»

پرورش ماهیان زینتی؛ صنعتی با پتانسیل رشد و ارزآوری:

صنعت پرورش ماهیان زینتی در سال‌های اخیر به عنوان یک شاخه پرسود و رو به رشد در بخش کشاورزی و شیلات مطرح شده است. جذابیت‌های بصری و آرامش‌بخش این آبزیان، تقاضا برای نگهداری آن‌ها در منازل، دفاتر کار و فضاهای عمومی را به طور چشمگیری افزایش داده است. علاوه بر بازار داخلی، ماهیان زینتی ایرانی به دلیل کیفیت و تنوع گونه‌ای، در بازارهای بین‌المللی نیز طرفداران زیادی دارند و می‌توانند به عنوان یک منبع مهم ارزآوری برای کشور عمل کنند.

احداث مجتمع تخصصی پرورش ماهیان زینتی در استان همدان، می‌تواند گام مهمی در راستای توسعه پایدار این صنعت در کشور باشد. این مجتمع با فراهم آوردن زیرساخت‌های مناسب، تجمیع تولیدکنندگان و ایجاد یک مرکز تخصصی برای آموزش، تحقیق و بازاریابی، می‌تواند به افزایش کیفیت تولید، کاهش هزینه‌ها، تسهیل صادرات و در نهایت، ارتقای جایگاه ایران در بازار جهانی ماهیان زینتی کمک شایانی نماید. حمایت از سرمایه‌گذاران و فعالان این حوزه، ارائه تسهیلات و مشوق‌های لازم و تسهیل فرآیندهای صدور مجوز، از جمله اقداماتی است که می‌تواند به تسریع در روند توسعه این صنعت در استان همدان و سراسر کشور منجر شود.

مجله خبری شهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *