رقابت «پاستا آلفردو» در اروگوئه؛ تنها نماینده سینمای کوتاه ایران در جشنواره فناسیس

0
رقابت «پاستا آلفردو» در اروگوئه

رقابت «پاستا آلفردو» در اروگوئه

فیلم کوتاه لیلا نوعی پس از موفقیت در آلبانی و ایتالیا، راهی آمریکای جنوبی شد

فیلم کوتاه «پاستا آلفردو» به نویسندگی و کارگردانی لیلا نوعی و تهیهکنندگی سید رهام رسولی، در ادامه حضور جهانی خود، به عنوان تنها فیلم کوتاه ایرانی در شانزدهمین دوره جشنواره فناسیس اروگوئه به رقابت خواهد پرداخت. این رویداد سینمایی که یکی از معتبرترین جشنوارههای حوزه فیلم کوتاه در آمریکای جنوبی محسوب میشود، از ۱۶ تا ۲۲ شهریورماه (۷ تا ۱۳ سپتامبر ۲۰۲۶) در شهر مونتهویدئو، پایتخت اروگوئه، برگزار خواهد شد.

«پاستا آلفردو» در بخش دانشجویی این جشنواره، در کنار ۴۳ فیلم کوتاه از سراسر جهان به نمایش درمیآید و فرصتی دیگر برای معرفی سینمای کوتاه ایران در عرصه بینالمللی فراهم میکند. این فیلم که پیشتر موفق به کسب جایزه بهترین فیلم کوتاه دانشجویی از سیزدهمین دوره جشنواره «دِئا اوپن ایر» آلبانی شده بود، با حضور در جشنوارههای متعدد جهانی، کارنامهای درخشان از خود به جای گذاشته است.

رقابت «پاستا آلفردو» در اروگوئه
رقابت «پاستا آلفردو» در اروگوئه

کارنامه جهانی درخشان؛ از آلبانی تا کوزوو

«پاستا آلفردو» پیش از این در جشنوارههای معتبری به نمایش درآمده و توانسته توجه منتقدان و داوران بینالمللی را به خود جلب کند. از جمله حضورهای جهانی این فیلم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بیست و یکمین دوره جشنواره دِچیمینوتی (ایتالیا)
  • بیست و سومین دوره جشنواره کورتیزونچی (ایتالیا)
  • سی و سومین دوره جشنواره سنت آنا (روسیه)
  • بخش رقابتی چهاردهمین دوره جشنواره FERFILM (کوزوو)

این حضورهای متوالی در جشنوارههای معتبر اروپایی و آسیایی، نشان از کیفیت بالای فیلم و توانمندی عوامل آن در خلق اثری تأثیرگذار دارد.

داستان «پاستا آلفردو»؛ تلاش یک نوجوان برای گرما بخشیدن به فضای سرد خانه

«پاستا آلفردو» روایتگر داستان نیلوفر، دختری ۱۴ ساله است که تلاش میکند با برگزاری جشن تولد برای گربهاش و پختن پاستا، لحظهای گرما و شادی به فضای سرد و بیروح خانه بیاورد. این فیلم با نگاهی ظریف و احساسی، به موضوع تنهایی، روابط خانوادگی و تلاش برای ایجاد امید در دل روزمرگی میپردازد.

در این فیلم، محنا سیدی، سعید نجاتی، سیما خانوکیلی، باربد فرشیدزاده و محمدرضا آرینصدر ایفای نقش کردهاند و عوامل فنی و هنری آن شامل لیلا نوعی (نویسنده و کارگردان)، سید رهام رسولی (تهیهکننده)، وحید ابراهیمی (مدیر فیلمبرداری)، فراز مدیری (طراح صحنه و لباس)، پگاه احمدی (تدوین)، فربد جلالی (اصلاح رنگ و نور) و دیگر هنرمندان نامآشنا هستند.

  • اهمیت حضور در جشنواره فناسیس: این جشنواره به عنوان یکی از رویدادهای مهم سینمای کوتاه در آمریکای لاتین، بستری برای معرفی فیلمسازان جوان به بازارهای جدید و ایجاد ارتباط با تهیهکنندگان و توزیعکنندگان بینالمللی فراهم میکند. حضور «پاستا آلفردو» در این رویداد، گامی مؤثر در جهت گسترش دایره مخاطبان سینمای مستقل ایران محسوب میشود.
  • چشمانداز آینده فیلم: با توجه به استقبال بینالمللی از این فیلم کوتاه و حضور در جشنوارههای متعدد، انتظار میرود «پاستا آلفردو» مسیر موفقیتآمیز خود را در رویدادهای سینمایی آینده نیز ادامه دهد و نام لیلا نوعی را به عنوان کارگردانی توانا در عرصه فیلم کوتاه مطرح سازد.

حضور فیلم کوتاه «پاستا آلفردو» در شانزدهمین دوره جشنواره فناسیس اروگوئه، افتخاری دیگر برای سینمای کوتاه ایران به شمار میرود. این فیلم که با داستانی انسانی و احساسی، زبان مشترک با مخاطبان جهانی پیدا کرده، بار دیگر ثابت کرد که سینمای ایران ظرفیت بالایی برای رقابت در عرصههای بینالمللی دارد. امید است این حضور، زمینهساز موفقیتهای بیشتر و معرفی هرچه بهتر هنرمندان ایرانی به جامعه جهانی سینما باشد.

پایگاه خبری شهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *