بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال برای حمایت از کسبوکارهای آسیبدیده دیجیتال اختصاص یافت

تهران – در راستای حمایت از کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال آسیبدیده در جریان جنگ ۱۲ روزه، مجموعه گستردهای از تسهیلات حمایتی پیشبینی شده است. بر اساس این طرح، و با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی، منابع تسهیلاتی به ارزش بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال به این منظور اختصاص یافته است.
اهمیت حیاتی اینترنت برای مشاغل مدرن و سابقه حمایتها
امروزه، بخش قابل توجهی از مشاغل به صورت کاملاً آنلاین و اینترنتی فعالیت میکنند و ماهیت فیزیکی ندارند. تحقیقات نشان میدهد که شرکتها و سازمانهای بسیاری برای تسریع عملیات تجاری، استراتژیهای رشد و توسعه، و افزایش بهرهوری خود، به شدت به اینترنت پرسرعت وابسته هستند. در واقع، تقریباً تمامی کسبوکارهای امروزی برای ادامه فعالیتهای تجاری خود، به اتصال اینترنتی پایدار نیازمندند.
در سالهای گذشته، مسئولان و سازمانها روشهای متنوعی را برای حمایت از پلتفرمهای داخلی به کار گرفتهاند. این حمایتها شامل مواردی چون وامهای ۵ میلیارد تومانی، فراهم آوردن پهنای باند مناسب، ارائه فضای هممکانی رایگان، و کاهش تعرفه مصرف دیتا به یک سوم تعرفه اینترنت بوده است. یکی از مهمترین حمایتهای در نظر گرفته شده، معافیتهای مالیاتی برای کسبوکارهای اینترنتی است که از چند سال پیش آغاز شده و برای اولین بار در اواسط پاییز ۱۴۰۱، پس از رونمایی از آییننامه حمایت از کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال، در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ مطرح شد.
واکنش دولت به آسیبهای ناشی از جنگ و بازدیدهای میدانی
پس از تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به کشورمان و ایجاد محدودیتهای اینترنتی، بسیاری از کسبوکارهای خرد و کوچک با کاهش درآمد مواجه شدند. در پی این شرایط، حمایت از کسبوکارها برای رونق دوباره آنها به یکی از اولویتهای اصلی دولت تبدیل شد.
محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور، پیشتر تأکید کرده بود که کسبوکارهای آسیبدیده از حمله رژیم صهیونیستی در اولویت دولت قرار دارند. به همین منظور و پس از برقراری آتشبس، سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، از تعدادی از پلتفرمهای خدمترسان در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات از جمله اسنپ، یکتانت و دیجیکالا بازدید کرد. در این بازدیدها، وزیر ارتباطات ضمن گفتوگو با مدیران و کارکنان این مجموعهها، از نزدیک در جریان دغدغهها، مطالبات و مشکلات آنها قرار گرفت و پس از شنیدن مسائل مطرح شده، دستورات لازم را برای پیگیری فوری برخی از درخواستها صادر کرد.
آغاز رسمی فرآیند حمایت و هدف از آن
با گذشت تنها دو هفته از این بازدیدها، فرآیند حمایت از کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال با شتاب و جدیت بیشتری پیگیری شد. در همین راستا، معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات اعلام کرد که فرآیند حمایت از کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال که در جریان جنگ تحمیلی اخیر دچار آسیب شدهاند، آغاز شده و مجموعهای از تسهیلات ویژه برای حمایت از این فعالان پیشبینی شده است.
هدف اصلی از این طرح حمایتی، افزایش تابآوری زیستبوم اقتصاد دیجیتال در شرایط بحرانی و حفظ پایداری خدمات دیجیتال به مردم است. با توجه به اینکه حمایتهای مالی، تسهیلاتی و عملیاتی از شرکتهای داخلی در خط مقدم پایداری خدمات دیجیتال، بیش از هر زمان دیگری ضروری به نظر میرسند، مرکز ملی فضای مجازی نیز از تشکیل تیم ویژهای در این مرکز برای حمایت از کسبوکارهای دیجیتال در پی حمله رژیم غاصب صهیونیستی خبر داده است.

بر اساس اعلام این مرکز، کارآفرینان و مدیران شرکتهای اقتصاد دیجیتال، اعم از فروشگاههای آنلاین و ارائهدهندگان انواع خدمات حملونقل، سلامت، گردشگری، هوش مصنوعی، و حتی تولید و صادرات انواع سختافزارها، در صورت مواجهه با هرگونه مشکل یا خلل در کسبوکار خود، میتوانند موضوع را در هر ساعت از شبانهروز در پیامرسان بله به شماره ۰۹۰۳۱۶۲۲۷۰۱ اطلاع دهند تا پیگیریهای لازم انجام شود.